Διαγράφησαν οριστικά οι δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα;

Να πραγματοποιήσει η Κυβέρνηση τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα για απόδοση δημόσιας έκτασης στην τοπική κοινωνία του Χαϊδαρίου ζήτησε ο Γιώργος Καρράς.

«Επιτρέψτε μου σήμερα να γυρίσω 10 χρόνια πίσω, το 2009, όταν ο κ. Τσίπρας ήταν Βουλευτής της αντιπολίτευσης και «αγωνίζετο για τα δίκαια του λαού», προσπαθώντας μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου να ικανοποιήσει τα αιτήματα των τοπικών κοινωνιών που η τότε «ανάλγητη» κυβέρνηση δεν ικανοποιούσε. Τότε λοιπόν ο κ. Τσίπρας ζητούσε να αποδεσμευτεί τμήμα της έκτασης του παλαιού αιγιαλού των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και να αποδοθεί στον Δήμο Χαϊδαρίου και στους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας.

Σήμερα όμως, με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η έκταση παρεδόθη στο Δημόσιο. Το Δημόσιο βέβαια δεν απέδωσε τον χώρο στους κατοίκους της περιοχής για κοινωφελείς σκοπούς, όπως είχε ζητήσει τότε ο σημερινός Πρωθυπουργός, αλλά έκανε ό,τι έχει κάνει και με χιλιάδες άλλα ακίνητα: τον παρέδωσε στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου προς «αξιοποίηση» από το Υπερταμείο.»

Με αυτή την τοποθέτηση ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Γιώργος Καρράς, στο πλαίσιο της συζήτησης τροπολογίας που κατέθεσε, ζητώντας να αποδοθεί η έκταση στην περιοχή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά από το ελληνικό Δημόσιο στον Δήμο Χαϊδαρίου και τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας, οι οποίοι στερούνται επί δεκαετίες την πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο, ώστε να αξιοποιηθεί με ανάπλαση, δημιουργία ζωνών πρασίνου και προς εξυπηρέτηση αθλητικών, πολιτιστικών και κοινωφελών σκοπών.

«Ζητώ επίμονα να λυθεί αυτό το ζήτημα, γιατί είναι δίκαιο και διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας και αποτελεί δέσμευση του Πρωθυπουργού. Εκτός αν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί από την τότε αντιπολίτευση διαγράφησαν οριστικά και η μόνη δέσμευση που τηρεί η σημερινή Κυβέρνηση είναι η εξυπηρέτηση του χρέους και των δανειστών.«, σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καρράς, τελειώνοντας την ομιλία του.

 

 

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s