Να αναβληθεί η αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου

Με ερώτησή του στη Βουλή, ο Βουλευτής Β’ Αθήνας του Κινήματος Αλλαγής Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς καλεί τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη να αναβάλλει για ένα έτος την αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου. Και αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αδικίας την ποδοσφαιρική ομάδα του Αιγάλεω, που κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Γ’ κατηγορία με 16 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στη βαθμολογία και καλείται βάσει της σχεδιαζόμενης από την Κυβέρνηση αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων να αγωνιστεί πάλι στην ίδια κατηγορία, τη νέα Γ’ Εθνική.

Κόποι, οικονομικές θυσίες, ιδρώτας και προγραμματισμός μιας ομάδας όπως το Αιγάλεω Α.Ο., που έχει κατακτήσει το σεβασμό και την εκτίμηση, με τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση η Κυβέρνηση της στερεί το δικαίωμα να αγωνιστεί σε ανώτερη κατηγορία του Πρωταθλήματος, τη Β’ Εθνική.

 

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Αθήνα, 15 Απριλίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Επιτακτική ανάγκη να αναβληθεί για ένα χρόνο η αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων, ώστε να αποφευχθούν αδικίες.

H σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου που ανακοίνωσε ότι προωθεί ο Υφυπουργός Αθλητισμού δεν πρέπει να ισχύσει άμεσα από την περίοδο 2019-2020, έστω κι αν το ΔΣ της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ενέκρινε το πλάνο για τη συμμετοχή 14 ομάδων στο νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, τη δημιουργία νέας κατηγορίας, Σούπερ Λίγκας 2 (παλαιά Football league ή β εθνική), στην οποία θα αγωνισθούν 12 σύλλογοι, τη Football league, η οποία ουσιαστικά θα είναι η σημερινή Γ’ Εθνική στην οποία θα αγωνίζονται 14 ομάδες και η Γ εθνική που στην ουσία θα αποτελεί τη Δ’Εθνική.

Η επικείμενη, όμως, προς ψήφιση αναδιάρθρωση, για την οποία αναμένεται η κατάθεση Υπουργικής τροπολογίας, συνιστά αδικία για τα ποδοσφαιρικά σωματεία της χώρας, που θα αγωνισθούν στη νέα κατηγορία της Football League, καθόσον δεν είναι δυνατόν κόπος, ιδρώτας, οικονομικές θυσίες και προγραμματισμός για την άνοδο σε ανώτερη κατηγορία να ακυρώνονται στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου από την Κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, συνιστά το Αιγάλεω Α.Ο., που αγωνίζεται στη σημερινή τρίτη τη τάξει κατηγορία, Γ’Εθνική (Football league 2) και που ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με 16 Βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο στη βαθμολογία, έχοντας κερδίσει την εκτίμηση και τον σεβασμό των αντιπάλων του στους αγωνιστικούς χώρους, να καλείται βάσει της σχεδιαζόμενης από την Κυβέρνηση αναδιάρθρωσης, να συμμετάσχει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο στην ίδια ουσιαστικά κατηγορία που αγωνίζεται σήμερα.Καθίσταται επομένως σαφές, ότι στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, στο τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου των πρωταθλημάτων η σχεδιαζόμενη από την Κυβέρνηση αναδιάρθρωση εξυπηρετεί μόνο ολίγες ομάδες και όχι τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού πρωταθλήματος, με πλάνο, όραμα και σχέδιο από το καθ’υλην αρμόδιο Υπουργείο.

Δεδομένου, συνεπώς, ότι οι αναδιαρθρώσεις σε όλες τις ευνομούμενες δημοκρατικά χώρες ισχύουν τουλάχιστον μετά ένα έτος από την έγκρισή τους από τις αρμόδιες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες, προκειμένου να είναι απολύτως σαφείς οι όροι διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο κος Υπουργός:

1. Προτίθεται να αναβάλει άμεσα στη συγκεκριμένη αναδιάρθρωση, ώστε να αρθούν οι αδικίες που δημιουργούνται στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου των πρωταθλημάτων;

2. Δεδομένου ότι πρέπει να είναι απολύτως σαφείς οι όροι διεξαγωγής όλων των πρωταθλημάτων, στον κατάλληλο απαιτούμενο χρόνο, ώστε να υπάρχει ο κατάλληλος και έγκαιρος προγραμματισμός των αθλητικών ποδοσφαιρικών ομάδων της χώρας, είναι στις προθέσεις του Υπουργείου να αναβάλλει τη σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση για ένα τουλάχιστον έτος;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s