Να ενημερώσει τη Βουλή η Κυβέρνηση για την πώληση της έκτασης στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Να καταθέσει στη Βουλή η Κυβέρνηση κάθε έγγραφο σχετικό με τη σχεδιαζόμενη πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ΕΤΑΔ Α.Ε. στη περιοχή των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ζήτησε ο Γιώργος Καρράς με ερώτησή του στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου:

Αθήνα, 15 Μαΐου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ & ΑΚΕ

Προς: 1. τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

2. τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κ. Ιωάννη Δραγασάκη

Θέμα: Αίτηση κατάθεσης εγγράφων σχετικών με την σχεδιαζόμενη πώληση περιουσιακών στοιχείων της ΕΤΑΔ Α.Ε. στην περιοχή Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

Προ εξαμήνου απευθύνθηκα σε εσάς με την υπ’ αριθμ. 3920 – 30.11.2018 Ερώτησή μου και ζήτησα την παραχώρηση χερσαίας έκτασης 220 στρεμμάτων στα όριο του Δήμου Χαϊδαρίου και στον χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η χρήση της έκτασης αυτής είχε παραχωρηθεί στην εταιρία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε και ήδη επανήλθε στην κυριότητα και χρήση του ελληνικού δημοσίου και κατεγράφη με ΑΒΚ 266. Συνεπώς δεν περιλαμβάνεται στα περιουσιακά στοιχεία της που θα εκποιηθούν κατά την ειδική εκκαθάριση της εταιρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η παραχώρηση προς τον Δήμο Χαϊδαρίου αφορά σε διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας, καθώς θα τους δώσει πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο. Αίτημα που άλλωστε είχε υποστηρίξει και ο σημερινός Πρωθυπουργός στο παρελθόν, ως Βουλευτής της αντιπολίτευσης, και το οποίο σήμερα φαίνεται να έχει εγκαταλείψει.

Απάντηση για το θέμα δεν έχω λάβει έως τώρα από κανέναν εξ υμών. Έτσι με τροπολογία που κατέθεσα με τους συναδέλφους μου μέλη της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου και μέλη της Κ.Ο. της ΔΗΣΥ σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο περιλάμβανε παρεμφερείς παραχωρήσεις δημοσίων εκτάσεων σε Δήμους, ζητήσαμε την παραχώρηση της εν λόγω έκτασης στον Δήμο Χαϊδαρίου προς αξιοποίηση, με την κατασκευή χώρων άθλησης, ζωνών πρασίνου και λοιπές εγκαταστάσεις για κοινωφελείς σκοπούς, την οποία η Υφυπουργός Οικονομικών κα Παπανάτσιου απέφυγε να συζητήσει, χωρίς καν να αιτιολογήσει τους λόγους της σιωπής της.

Τώρα πλέον είναι προφανές ότι η σιωπή της Κυβέρνησης οφείλεται σε κρυψιβουλία της, και ιδιαίτερα του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς ύστερα από δημοσιογραφική έρευνα προέκυψε το ζήτημα της πώλησης του εν λόγω ακινήτου από την Εταιρία Αξιοποίησης Ακινήτων του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα στην εφημερίδα “Καθημερινή” (φύλλο 12/5/2019) αναφέρει ότι “η ΕΤΑΔ σκοπεύει να βγάλει σε διαγωνισμό το ακίνητο με αριθμό ΑΒΚ 266” στην περιοχή Σκαραμαγκά.

Το δημοσίευμα αναφέρεται ειδικότερα σε έγγραφο της Γενικής Διεύθυνσης Αξιοποίησης Ακινήτων και Επιχειρηματικών Μονάδων της ΕΤΑΔ Α.Ε. με ημερομηνία 24/4/2019, που αναφέρει ότι η ΕΤΑΔ σκοπεύει να βγάλει σε διαγωνισμό το ακίνητο με ΑΒΚ 266. Και έτσι φαίνεται να ματαιώνεται οριστικά το αίτημα των κατοίκων για την παραχώρησή του.

Κατόπιν της κρυψιβουλίας και της άρνησης της Κυβέρνησης να αποδεχθεί το αίτημα που επανειλημμένως έχω θέσει ενώπιόν της, το οποίο εξάλλου υποτίθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποστήριζε όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση, και σε συνέχεια των αποκαλύψεων του προαναφερθέντος δημοσιεύματος,

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:

Αληθεύουν τα όσα αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα περί σχεδιαζόμενης πώλησης που δημοσίου ακινήτου με ΑΒΚ 266 στην περιοχή Σκαραμαγκά;

Και παρακαλούνται να καταθέσουν στη Βουλή τα έγγραφα που αναφέρονται στο δημοσίευμα και αφορούν στην πώληση της εν λόγω έκτασης καθώς και κάθε έγγραφο σχετικό με την τύχη του ακινήτου.

Ο ερωτών και αιτών Βουλευτής

Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s