Επιμένει ο Γιώργος Καρράς για την αποκαθήλωση της κεραίας σε Ίλιον-Περιστέρι

Σε συνέχεια των αναφορών που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Καρράς σχετικά με τα ψηφίσματα των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Ιλίου και Πετρούπολης και της απάντησης που έλαβε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Α. Χαρίτση, επανήλθε με ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής κ. Παππά, ζητώντας την ανάκληση της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας της κεραίας και την αποκαθήλωσή της.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

Αθήνα, 16 Μαΐου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  κ. Νίκο Παππά.

Θέμα: Επιτακτική ανάγκη αποκαθήλωσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στους Δήμους Περιστερίου και Ιλίου της Δυτικής Αθήνας

Οι κάτοικοι του Περιστερίου και του Ιλίου και ιδιαίτερα οι γονείς των παιδιών που φοιτούν στο 26ο Δημοτικό Σχολείο, το 14ο Γυμνάσιο και το 11ο Γενικό Λύκειο Περιστερίου, αλλά και των μαθητών του 5ου Παιδικού Σταθμού Ιλίου, που πρόκειται να μεταστεγαστεί στην περιοχή αγωνιούν για την υγεία των παιδιών και των κατοίκων. Ζητούν από τις αρμόδιες αρχές να επιληφθούν άμεσα του θέματος ώστε να αποκαθηλωθεί κεραία κινητής τηλεφωνίας στη συμβολή των οδών Άστρους και Τεγέας και να λάβουν νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να απαγορεύεται στο εξής η εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε μικρή απόσταση από σχολεία, γυμναστήρια, νοσοκομεία και γηροκομεία.

Οι προτάσεις αυτές υιοθετήθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου με το υπ’ αρ. Πρωτ. Οικ. 16269/4-4-2019 ψήφισμα και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιλίου, σε ψήφισμα που εξέδωσε στις 16/4/2019 και επ΄αυτών των ψηφισμάτων κατέθεσα σχετική αναφορά στις 18-4 2019 η οποία δεν απαντήθηκε μέχρι σήμερα από τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ.Χαρίτσης, επιλαμβανόμενος του θέματος, μου κοινοποίησε στη Βουλή το αρ.πρωτ 162232/7-5-2019 έγγραφο του Γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Δυτικού Τομέα Αθηνών με το οποίο εκφράζεται ανησυχία για την έκθεση σε άμεσο κίνδυνο της υγείας των κατοίκων αυτών των περιοχών και μάλιστα των ευαίσθητων ηλικιακά ομάδων, όπως τα βρέφη και τα μικρά παιδιά και οι μαθητές των σχολείων και ζητείται η οριστική παύση των εργασιών εγκατάστασης και λειτουργίας της κεραίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέταξε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία της κινητής τηλεφωνίας στην κατηγορία των πιθανών καρκινογόνων παραγόντων για τον άνθρωπο.

Κατόπιν των ανωτέρω και:

επειδή δεν έχω καμία απάντηση στην αναφορά μου και έχει παρέλθει η σχετική προθεσμία

επειδή η σωματική και ψυχική υγεία αποτελεί το υπέρτατο προστατευόμενο αγαθό της προσωπικότητας του ατόμου ιδίως δε όταν αφορά σε παιδιά

επειδή η ανησυχία των κατοίκων Περιστερίου και Ιλίου είναι έντονη αλλά και εύλογη

επειδή η αποκαθήλωση των κεραιών αποτελεί σύμφωνα με το νόμο αρμοδιότητα της ΕΕΤΤ η οποία εκδίδει και τη σχετική άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας

Ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

Προτίθεται να ενεργήσει άμεσα προκειμένου η ΕΕΤΤ να κινήσει τη διαδικασία ανάκλησης της άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας επί των οδών Άστρους και Τεγέας στους όμορους Δήμους Περιστερίου και Ιλίου της Δυτικής Αθήνας και στη συνέχεια να εκτελεστούν οι εργασίες αποκαθήλωσης της;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Γεώργιος-Δημήτριος Καρράς

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s